Medicinska škola kandidat za demokratske škole

najdemokraticnija skolaMedicinska škola Bihać je aplicirala na oglas za najdemokratičniju školu, a kojeg je raspisala obrazovna mreža "Civitas". Motiv prijavljivanja na ovaj oglas jeste težnja da Medicinska škola postigne određene standarde koje se traže od takvih škola, bez obzira dobila tu laskavu titulu ili ne. Direktor škole prof. Nazif Horozović, zajedno sa profesoricom demokratije i ljudskih prava Almom Hadžić, te predsjednikom Vijeća učenika Farisom Vojićem, su prisustvovali dvodnevnoj edukaciji za ovaj projekat koja je bila organizovana u OŠ "Ahmet Hromadžić" u Bosanskom Petrovcu.

Read more: Medicinska škola kandidat za demokratske škole

III c pobjednik školskog i općinskog takmičenja iz demokratije

9Medicinska škola Bihać tradicionalno bilježi dobre rezultate u projektu "Ja građanin" iz predmeta demokratija i ljudska prava. Prije dvije godine naši učenici su pobijedili i na općinskom i na kantonalnom nivou, ove godine se nadamo da će ponoviti isti ili barem približan rezultat.

Read more: III c pobjednik školskog i općinskog takmičenja iz demokratije

IIIc pobjednik općinskog i kantonalnog takmičenja iz demokratije

IIIc kod nacelnikaNakon veoma uspješne prezentacije projekta "Usvajanje djece - nemoguća misija" na školskom takmičenju, gdje su ostvarili pobjedu, učenici III c su pobijedili i na gradskom i na kantonalnom nivou. Tema je bila izuzetno atraktivna, neobrađivana i humana, a priprema u realizaciji ovog projekta, kao i priprema za nastup i takmičenje je zaista mnogo truda i zalaganja iziskivalo.

Read more: IIIc pobjednik općinskog i kantonalnog takmičenja iz demokratije