Vijeće učenika tradicionalno za INTERLIBER-u

Interliber 2014Ove godine ,s već potvrđenom idejom, smo posjetili Sajam knjiga i učila 'INTERLIBER' u glavnom gradu Hrvatske, Zagrebu. Na sajmu nam se ukazala prilika da se upoznamo sa mnogobrojnim i dominantnim naslovima današnje savremene književnosti, a kao neizostavan dio naše struke djelomično smo se educirali i na polju medicinske nauke gdje smo posjetili nekoliko medicinskih naklada koje svojom ponudom znatno privlače pozornost čitaocu i budućem zdravstvenom radniku.

Read more: Vijeće učenika tradicionalno za INTERLIBER-u

Za Dan srednjoškolaca na Interliberu

Interliber17. novembra je Dan srednjoškolaca. Međunarodni dan srednjoškolaca obilježava se u spomen na praške studente i srednjoškolce, koji su zbog mirnog prosvjeda protiv nacističke okupacije svoje zemlje, održanog 17. novembra 1939. strijeljani bez suđenja. Ovaj dan je povezan s Deklaracijom o pravima srednjoškolaca.

Read more: Za Dan srednjoškolaca na Interliberu

Dani otvorenih vrata srednjih škola

dan otvorenih vrataU Bihaću su 30. aprila održani „Dani otvorenih vrata pet bihaćkih srednjih škola“.  Cilj projekta je na jednom mjestu prezentirati rad škola kako bi se budućim srednjoškolcima i njihovim roditeljima olakšao odabir pri upisu u srednju školu.

Read more: Dani otvorenih vrata srednjih škola

Vijeće učenika u humanitarnoj akciji za Dugu

Duga 2013 Vijeće učenika Medicinske škole Bihać u saradnji sa RBK „Japod“, BBK „Daj Krug“, BPK „Bosanska Krupa“ već tradicionalno organizira humanitarnu bajramsku akciju za djecu bez roditeljskog staranja u centru „Duga“ u Kulen Vakufu. Tako je bilo i ove godine.

Read more: Vijeće učenika u humanitarnoj akciji za Dugu

Prikupljanje knjižnog fonda za biblioteku u Kozarcu

pamet iz knjigeVijeće učenika Medicinske škole Bihać u saradnji sa udruženjem „Optimist2004“ iz Kozarca pokreće akciju prikupljanja knjižnog fonda za biblioteku „Ilijas ef. Mahmuljin“ u Kozarcu, mjesnoj zajednici općine Prijedor, koja je u agresiji na Bosnu i Hercegovinu izgubila više od 800 stanovnika.

Read more: Prikupljanje knjižnog fonda za biblioteku u Kozarcu