Prikupljanje knjižnog fonda za biblioteku u Kozarcu

pamet iz knjigeVijeće učenika Medicinske škole Bihać u saradnji sa udruženjem „Optimist2004“ iz Kozarca pokreće akciju prikupljanja knjižnog fonda za biblioteku „Ilijas ef. Mahmuljin“ u Kozarcu, mjesnoj zajednici općine Prijedor, koja je u agresiji na Bosnu i Hercegovinu izgubila više od 800 stanovnika.

Akcija će biti realizovana po osnovnim i srednjim školama Unsko-sanskog kantona i trajat će do 15. maja, a nakon toga će javnost biti upoznata sa rezultatima akcije.
Cilj akcije je prikupiti 5 000 (pet hiljada) naslova čime bi ta biblioteka prerasla u javnu ustanovu i stekla pravo na finansiranje iz budžeta entiteta RS i tako stekla pravo na  dugoročan i aktivan rad.

S obzirom da se radi o povratničkom mjestu i da bi postojanje ovakve jedne ustanove sa bogatim knjižnim fondom služio djeci i odraslima u ovom mjestu i bilo od velikog značaja. Smatramo da bi bilo veoma korisno, humano i solidarno da naš doprinos usmjerimo ka dobrovoljnom prikupljanju knjižnog fonda od učenika i uposlenika naših škola za već pomenutu biblioteku.

Vijeće učenika Medicinske škole Bihać je već započelo ovu akciju i nadamo se da će se šire mase priključiti ovoj hvale vrijednoj akciji. Svoj doprinos mogu dati i građani općine Bihać tako što knjige mogu donijeti u prostorije Medicinske škole Bihać, ali i u druge škole u kojima se organizira prikupljanje istih. Listu škola koje prikupljaju knjige u ovom projektu objavit ćemo naknadno na našoj internet stranici.

Učenici Medicinske škole Bihać mogu donijeti knjige i uručiti ih dežurnim učenicima, a dežurni učenici će ih predati spremačicama i one će ih pohraniti na već dogovoreno mjesto.